Hattrick fodboldskole

Hattrick fodboldskole

Hvad skal jeg vælge. Fodboldskole eller ungdomsarbejdet ?
Der er mange meninger om at den nye fodboldskole (startede i sæson 32 uge 1) eller om man skulle beholde/fortsætte med det gamle ungdomsarbejde. Jeg skiftede med det samme til den nye fodboldskole og kan kun sige at jeg ikke har fortrudt det ét eneste sekund.

Jeg har ikke trukket meget op fra det gamle ungdomsarbejde, som jeg har kunne bruge til noget som helst. Det føler jeg i den grad at jeg har kunne fra fodboldskolen.

Så hvis du spørger mig.... Drop ungdomsarbejdet og brug fodboldskolen.

Kræver det meget tid ?
Hvis man vælger at bruge tiden på fodboldskolen, skal man selv (ligesom på seniorholdet) sætte holdet og spille kampe hver uge. Det tager derfor ekstra tid og energi, da man ikke kender spillerens egenskaber (skills) men skal prøve spillerne på forskellige pladser, før man ved hvor han spiller bedst.

Selvom én spiller er god på én plads, kan han godt være god til en anden plads. Derfor kan man f.eks. prøve at bruge en god midterforsvar på en back-plads. Og derefter spille ham offensivt. Hvis han også spiller godt der, kan det være at han har fine egenskaber som fløj. Meningen med eksemplet er at man skal prøve spillerne på mange forskellige pladser. Jeg selv bruger et regneark til at holde styr på, hvor godt de forskellige spillere har spillet på forskellige pladser.

Så ja, jeg synes det tager en del tid, men at det er tiden værd.

Spillere
Man kan maximum have 16 spillere i fodboldskolen. Man kan ringe til sine spejdere én om ugen og trække en ny spillere. Har man allerede 16 spillere i truppen, er man nød til at fyre en, for at kunne trække en ny.

De spillere man får fra starten på fodboldskolen, er som regel ikke noget værd, og det gælder bare om at komme igang med at trække sine nye spillere.

Man kan have op til 3 trænere, hvor man kan vælge hvilken type spiller de skal lede efter og i hvilket område. Rygterne siger at det bedste er, at lade dem lede i de store områder. F.eks. København i stedet for i de små regioner. ''Puljen'' med spillere nulstilles hver dag, så man behøver ikke absolut at trække sin nye spiller om søndagen, men kan sagtens vente til sidst på ugen.

Man kommer i kontakt med trænerne ved at ringe til dem. Man skal ringe til én træner af gangen og får hints om spilleren. Hvis man tager imod den spiller, som træneren foreslår, kan man ikke ringe til de andre. Så hvis man siger nej til den ene og ringer til den næste træner, kan man altså risikere at få en dårligere spiller. Man skal derfor nøje overveje om den tilbudte spiller, er en man kan bruge på sit hold.

De spillere jeg indtil nu har trukket, har jeg ikke kunne bruge på mit seniorhold. Derfor er de blevet solgt videre, men jeg håber meget på, at trække spillere som kan komme til at spille på mit reservehold i forsvaret.

Et råd jeg har læst på konferencen er, at gå ud fra nedenstående:
Er spilleren 15 år skal han min. spille til 4 stjerner
Er han 16 år skal han min. spille til 5 stjerner
Er han 17 år min. 7 stjerner.

Spillernes evner
Når man ringer til sine spejdere for at få nye spiller, vil man altid få oplyst potentialet for en af de tre højeste potentielle evner og man vil få oplyst det nuværende niveau for en af de tre højeste potentielle evner.

Man kan også få oplyst spillerens generelle evner. F.eks. Overordnet set, så er hans generelle evner nok utilstrækkelig alt i alt.

Når vi snakker de generelle evner, kan man bruge flg.
Generelt svag = 12-15 point
Generelt utilstrækkelig = 15-18 point
Generelt acceptabel = 18-21 point
Hvor 5 point = utilstrækkelig, 6 point = acceptabel, 7 point = god osv.


Eksempel: (min spiller trukket 12. juli 2010)
Jeg tror, jeg har fundet en knægt til dig med potentiale. Hans navn er Jørn Feldbech og han er 16 år gammel.

På dette tidspunkt i karrieren, så er denne spiller svag når det drejer sig om Målscoring. Overordnet set, så er hans generelle evner nok utilstrækkelig alt i alt, hvis du altså spørger mig. Træn ham ordentligt, så vil han nå sit potentiale for Pasningsspil på god før du får set dig om!

Giver vi ham en kontrakt, Chef?

Så min spiller er generelt utilstrækkelig = 15-18 point. De 7 til pasning, så der er 8-11 point tilbage til de 2 sidste skill. Målscoring niveau lige nu = svag (4). Så der er ca 4 til 7 point tilbage, så hvis jeg er heldig kan han ikke blive bedre i målscoring og dermed 7 point (god) tilbage.

Kampe/træning
Spillerne får træning ved at spille kampe. Man spiller kampe i den liga, som man har tilmeldt sig. Derudover kan man spille venskabskampe hver 3. uge.

Man skal vælge hvilken type træning spillerne skal trænes i. Her skal man vælge en primær og sekundær træningstype. Den primære er selvfølgelig det spilleren primært bliver trænet i. Den sekundære træning giver ikke ligeså meget træning, som den primære. Efter hvad jeg har hørt er det ca. 40% af den primære træning.

Når man har spillet kamp, går der 24 timer efter at kampen er færdigspillet, så får man en træningsupdate fra sin træner om hvordan det er gået de enkelte spillere. Man får ikke besked på hver spillere, men udvalgte spillere.

Generel information
Hvad betyder de gule og brune stjerner på spillerne i kampene?

svar:
Gule stjerner = præstationen i slutningen af kampen.
Gule + brune stjerner = gennemsnitspræstationen i hele kampen.

Økonomien
Det koster penge at have sin fodboldskole kørende. Fodboldskolen koster 100.000 med én scout (talent-spejder). De efterfølgende scouts koster hver 50.000 om ugen. Det vil sige, at med 2 ekstra scouts (3 ialt) koster fodboldskolen 200.000 pr. uge.

Fodboldskolen startede i sæson 32 uge 1. I skrivende stund er vi i sæson uge (Der er 16 uger på en sæson). Det giver derfor nedenstående regnskab:

620 uger x 200.000 = 124.000.000 i udgifter.

Det skal lige siges at de spillere man træk helt i starten af fodboldskolens start var meget dårlige, men det er efterfølgende blevet rettet. Men indtil videre har min indtægt været:

86 spillere solgt til i alt 256.864.134 i netto indtægt.

Så min reeele indtægt indtil nu har været en indtægt på 132.864.134. Deler man det op pr. uge giver det 214.297 hver eneste uge i ren gevinst.
 
Sammenlignet med ungdomsarbejdet så min økonomi sådan her ud:

144 uger x 200.000 = 28.800.000 i udgifter.

10 spillere solgt med det samme til ialt 1.350.000. Jeg fik så 5 spillere jeg trænede på og tjente der 22.650.001, så min indtægt ialt 24.000.001.

Det giver et underskud ialt på 4.799.999 over de 144 uger.

Så jeg vil helt klart sige, at det for mig, har kunne betale sig at satse fuldstændig på fodboldskolen.